Abone ol İş insanı Murat Ülker, katıldığı bir yayında Cola Turca projesinin başarısız olmasının arka systemında yatan nedenleri açık açık anlattı.
3 litrelik şişe gibi farklı ürünler çıkararak tüketici alışkanlıklarını şaşırtması ve ezber bozması, kutu yada litrelik ürünleri rakiplerinden daha ucuza sunması ve yerli malı konseptini kullanması rekabet ve pazarda tutunma stratejisinin ana iskeletini oluşturdu.
Asya pazarında yerli ve farklı bir lezzet sunan Cola Turka, tüketiciler tarafından tercih edilen bir marka haline gelmiştir.
Cola-Turka'nın bu başarısı kısa sürede Coca-Cola'dan sonra en büyük ikinci pazar payına sahip olmalarını sağlamıştı. Dikey entegrasyon sistemi de başarılı olduğu için diğer firmalarla daha kolay rekabet edilebiliyordu.
In a position to keep up its constant advancement in 2000s, DyDo Drinco focused on developing new enterprise types in 2000s and directed a number of its investments outwards Japan.
ABD'nin şikayet mektubu ile trilyonlarca lira ceza ödeyen iş insanı Murat Ülker, Akyazı'da fabrikası bulunan Cola Turca projesinin neden başarısız olduğunu anlatması gündem oldu.
Sonra 35 trilyonluk ceza yedik. Artık bizi ne kadar büyük görüyorlarsa 35 trilyonluk ceza verdiler. Devletin karışacağı işe niye giriyorsun denebilir ama devletin kola işine karışacağı kimin aklına gelir?
Sonra 35 trilyonluk ceza yedik. Artworkık bizi ne kadar büyük görüyorlarsa 35 trilyonluk ceza verdiler. Devletin karışacağı işe niye giriyorsun denebilir ama devletin kola işine karışacağı kimin aklına gelir?
Cola Turka, Türkiye’de tüketiciler tarafından olumlu bir şekilde karşılanmış ve beğenilmiştir. Türk insanının milliyetçilik duygularına hitap etmesi, yerli ve milli bir marka olması, fiyatının uygun olması ve tat olarak beğenilmesi gibi nedenlerle tercih edilmektedir.
Değeri 10 trilyon olan bir iş, 35 trilyon ceza ve 7 sene tepende sallanırsa o işe nasıl yatırım yapabilirisiniz? Parayı habertürk böyle harcarsak kime nasıl hesap verebileceğiz? Kendimize, finansörlerimize, varsa bir inancımız ona hesap veremeyiz.
Kapak biriktirerek aldığımız futbol topu, three litrelik şişeleri, başarılı reklamları derken aslında çok başarılı bir şekilde tutan Cola-Turka'nın başarısızlık hikayesini bizzat Murat Ülker'den öğreniyoruz.
Combined with the economic improvements in Japan in seventies, the organization started off the revenue of canned coffee along with Vitality beverages and made drink profits its secondary core working location.In parallel with the rise of the number of vending devices across the nation then, DyDo Drinco has taken step one of your network made up of 260.
Amerika’da da oldukça etkili bir şekilde tanıtımı yapılmış ve tüketiciler tarafından olumlu karşılanmıştır.
Türkiye pazarında Coca Cola ve Pepsi Cola'nın pazarın %89’unu ellerinde bulundurduğu 2003 yılında Yıldız Holding A.Ş. Ülker çatısı altında pazara yeni bir oyuncu kazandırıyor: Cola Turka.
Bunun yanında Pepsi Cola da çeşitli stratejiler geliştirmiş ve pazar pay outını artworkırmaya yönelik advertımlar atmıştır.